Zdravé kancelářské stoly

produkty | kancelářské stoly | výškově nastavitelný stůl

Proč byste si měli pořídit elektricky výškově nastavitelný stůl? Vaše zdraví je asi dostatečný důvod. Víte že chronické bolesti zad zařadila světová zdravotnická organizace WHO mezi tzv. civilizační choroby? Dokonce se hovoří o epidemii 21. století!

A co vaše záda? Ještě nebolí? Skvělé! Co pro to děláte? Chodíte cvičit nebo běhat? Výborně! Jenže ve fitku nebo běháním strávíte denně (?) cca. hodinu. Ale v práci pak sedíte 5 dní v týdnu 8 hodin! Někdy i více. To je výrazný nepoměr.

Ona totiž pozice v sedě není pro člověka přirozená a už vůbec ne zdravá. Když navíc sedíte špatně, tak si u špatného sezení snažíte nesprávnou pozici těla ulevit. Takže se ještě více hrbíte, různě nakláníte a celé to zhoršujete. A že to tak je, tak na to můžete vzít jed.

Co tedy s tím?

Já bych vám rozhodně doporučil výškově nastavitelný stůl HOBIS MOTION ERGO. Jeho zásadní výhodou oproti pevnému stolu je, že stůl se, díky možnosti nastavení výšky pracovní plochy, přizpůsobí vám. A ne, že vy se budete přizpůsobovat stolu. Pevné kancelářské stoly se vyrábějí ve výšce 75,5 cm. Je to dané doporučující normou a je to kompromis pro mainstreamovou většinu. Ale pro řadu z nás to může být problém, protože nemáme všichni stejnou postavu. Troufnu si tvrdit, že při výšce 180 cm se již nad stolem hrbíte a tím si zaděláváte na problémy se zády.

U stolu MOTION ERGO to je jinak. Posadíte se na správně nastavenou kvalitní židli (o tom v jiném blogu). V pracovní desce je ergonomický výřez, do kterého se přisunete a položíte si ruce na stůl. Jako když chcete psát na klávesnici. Pak si stůl nastavíte na výšku tak, abyste měli záda pevně opřená a vzpřímená. Při správně nastavené výšce stolu váhu paží neponese vaše šíje, ale bude vynesena stolem. Je to stejný princip jako loketní opěrky u židle nebo třeba v autě. Tím se uleví vašim trapézovým svalům a umožní se relaxace vaší šíje po dobu sezení. Takové sezení snižuje riziko přetížení páteře a předchází zdravotním problémům.

Jako bonus se pak postavíte, židli odsunete a stůl si opět nastavíte tak, abyste u něj stáli pěkně vzpřímeně. Nejen vaše záda, ale celé tělo to velmi ocení. Uvidíte, že se budete cítit fajn. Protáhnete si svaly, zlepší se vám oběh krve, občas si přešlápnete… Tak jednou za dvě hodiny sezení alespoň na 15 minut. To ostatně doporučuje i známý specialista na léčení skoliózy a chronických bolestí zad MUDr. Smíšek. S ním jsme na vývoji tohoto stolu spolupracovali.

Najděte rozdíly…
Najděte rozdíly…

Pokud vám stůl HOBIS ERGO MOTION s ergonomickým výřezem z nějakého důvodu nebude vyhovovat, tak si zvolte jiný stůl z naší široké nabídky zdvihacích stolů. Ty sice ergonomický výřez ve stolové desce nemají, ale ostatní výhody výškově nastavitelných stolů zůstávají. Nastavíte si výšku pracovní plochy vaší postavě „na míru“ a můžete si zvolit práci ve stoje.

I když potíže se zády nemáte, tak výškově stavitelné stoly slouží jako účinná prevence, jak předejít bolestem zad. A pokud již bolestmi zad trpíte, tak je to vítaná pomoc.

Související

Zásuvkové panely

produkty

Zásuvkové panely

Zřejmě se vám to již také stalo. Sedíte u stolu a máte vybitý telefon. V ruce nabíječku a přemýšlíte kam s ní. Protože v jedné zásuvce u stolu je počítač, ve druhé tiskárna a vy telefon potřebujete mít po ruce.

Zobrazit článek